Programiranje bez struje

Šta je kurs Programiranje bez struje”?

Programiranje bez struje je oprobani metod pomoću koga deca (od 6 do 10 godina) uče osnovne programerske veštine, bez provođenja vremena ispred ekrana. Otkrili smo da se mnogi važni koncepti mogu naučiti bez korišćenja računara – ustvari, ponekad je računar samo odvraćanje od učenja.

Zašto da upišem svoje dete na ovaj kurs?

Vaše dete će tokom kursa razviti korisne logičke, matematičke i računske veštine, i steći odličnu osnovu i ljubav za kasnije bavljenje programiranjem.

U informatici se deca prvo susreću sa programiranjem, što može biti značajna prepreka za otkrivanje zanimljivosti u računarstvu, jer ne pronađu svi motivaciju i interesovanje.

Kako izgleda jedan čas?

Polaznici su aktivno uključeni u komunikaciju, rešavanje problema, u cilju podsticanja kreativnosti i veština razmišljanja.

Mnoge od aktivnosti su zasnovane na matematici, dok se druge aktivnosti povezuju sa tehnologijom i razumevanjem kako kompjuteri funkcionišu

Kako ću znati da li ovo koristi mom detetu?

Uvidećete napredak kada vaše dete počne da vam objašnjava kako računarski programi funkcionišu i da pokazuje napredna shvatanja u oblasti računarstva.

Ko su predavači?

Ivana Milunović

Anka Stanković

Kada i gde se održavaju časovi?

Časovi se održavaju jednom nedeljno u trajanju od 2 sata, na adresi Studentski trg br. 5 (Kolarčeva Zadužbina) i Jurija Gagarina 14a (Belvil).

Kurs počinje u oktobru 2021. godine.

Kako da se prijavim?

Prijava na kurs se vrši putem linka ili na telefon 066/224-555.

Koliko iznosi školarina?

Mesečna školarina iznosi 5.500 dinara.

Preuzmite program kursa.

 

    Isključimo računar i naučimo šta je kompjuterska nauka ustvari, a zatim primenimo stečeno znanje na računaru!